Landbouwbanden

Bandenmarkt® Landbouwbanden

Door de jaren heen heeft HBI  een uitgebreid assortiment ontwikkeld in banden voor landbouwmachines.

De eerste banden die onder het merk Bandenmarkt® werden ontwikkeld waren landbouwbanden. Het besef dat het vernieuwen van banden een verstandige en logische stap was werd onmiddellijk duidelijk. Een voorbeeld hiervan is het hergebruiken van hoogwaardige vliegtuigbanden voor het gebruik op landbouwmachines.

Vernieuwde landbouwbanden

Hoe lang gaan vernieuwde landbouwbanden mee ?

Dit is een veelgestelde vraag die we horen van boeren op de weg die ervoor willen zorgen dat ze hun tractors in topconditie houden en het meeste uit hun machines halen. De staat van uw landboubanden kan van invloed zijn op nogal wat dingen, van hoe soepel uw rit is tot uw brandstofverbruik. Door uw landbouwbanden goed te onderhouden, verkleint u het risico op ongevallen, haalt u meer kilometers uit uw tank. Dus, hoe lang gaan vernieuwde landbouwbanden mee en hoe weet je wanneer het tijd is om een nieuwe set te kopen? 

Waar bestaan onze vernieuwde landbouwbanden uit?

Onze landbouwbanden zijn niet alleen gemaakt van synthetisch en natuurlijk rubber, maar ze bevatten ook chemicaliën zoals zwavel en zinkoxide die helpen bij zaken als tractie en rolweerstand op de weg en op het land. Bovendien maken vulstoffen zoals carbonzwart en silica uw landbouwbanden sterker dan alleen rubber, en vervolgens worden metalen en textielversterkingen toegevoegd om vorm en meer sterkte te bieden aan uw landbouwbanden. Veel voorkomende versterkingen zijn rayon, draden, nylon en polyester.

Bandenmarkt® Landbouwbanden

Ervoor zorgen dat uw landbouwbanden goed worden onderhouden, het juiste luchtniveau hebben en in goede staat verkeren, is essentieel voor uw veiligheid en die van andere bestuurders. Een klapband kan ernstige ongevallen veroorzaken en de meest voorkomende oorzaken zijn landbouwbanden met schade, landbouwbanden die niet goed zijn opgepompt en landbouwbanden die versleten en te oud zijn.

Het is belangrijk dat uw landbouwbanden de juiste hoeveelheid lucht bevatten om soepel te rijden, het meeste uit uw brandstofverbruik te halen en hun vorm en vorm te behouden.

Controleer na elke intensieve gebruik uw banden, zo kunt u hun levensduur verlengen en geld besparen op frequente vervangingen vanwege voortijdige slijtage. Bij de vraag hoe lang vrachtwagenbanden meegaan, is het van cruciaal belang om rekening te houden met routinecontroles en onderhoud. 

Industrie

Voor banden die de meest extreme omstandigheden moeten doorstaan, heeft HBI een nieuw concept ontwikkeld genaamd ATT (Aramid Tyre Technology).

Grondverzet

Marktleider in innovatieve oplossingen voor mobiele graafmachines en wielladers. Om de prestaties van deze machines aanzienlijk te verbeteren.

Recycling

De lange levensduur van de Bandenmarkt® banden geven uw machine de efficiency en de betrouwbaarheid die u mag verwachten.